Bezoek ook onze hoofdsite

Colruyt

hindegebraad met gekonfijte worteltjes hindegebraad met gekonfijte worteltjes

Hindegebraad met gekonfijte worteltjes

  
Aantal personen: 4 à 6
Ingrediënten
Voorbereiding
Bereiding

Vooraf (15 min.)

  1. Smelt 2 eetl. boter in een braadpan en bak het gebraad aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.
  2. Blus met de appelcider. Voeg de sjalotten, tijm, laurier en 1 takje peterselie toe. Schik in een ovenschotel.
  3. Maak de gekonfijte wortelen klaar: smelt 1 eetl. boter in dezelfde pan en stoof de wortelen. Roer regelmatig met een houten lepel. Bestrooi met de suiker en laat verder bakken tot de wortelen gekarameliseerd zijn. Kruid met peper en zout. Schep de wortelen uit de pan.
  4. Blus de pan met xeresazijn en witte wijn. Laat inkoken tot een lichte siroop. Voeg de wortelen opnieuw toe en schep goed om.
  5. Leng aan met 1,5 dl water. Snij 1 sneetje peperkoek in 4 en voeg toe aan de wortelen. Zet opzij.

Op het moment zelf
(10 min. + ± 45 min. in de oven)

  1. Schuif het vlees 30 à 45 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven. Het vlees moet nog rosé zijn.
  2. Stoof de worteltjes afgedekt verder gaar gedurende 10 min. Als de saus niet genoeg gebonden is, voeg dan nog een sneetje peperkoek toe en laat nog even stoven. Voeg wat water toe als de saus te dik is.
  3. Haal het vlees uit de schotel en hou warm. Zeef het braadvocht in een steelpan en bind met instantsausbinder.
Afwerking

Snij het hindegebraad in sneetjes en serveer met de worteltjes en het peperkoeksausje. Lepel de vleessaus rond het hindegebraad en dien op met aardappelgratin.

Begeleidende Wijn
Voedingswaarde
Prijs per persoon: €7,2