Bezoek ook onze hoofdsite

Colruyt

toscaanse medaillons toscaanse medaillons

Toscaanse medaillons

Aantal personen: 4
  
Ingrediënten

Voor de saus:

Voor het groentegarnituur:

Bereiding

Enkele uren vooraf (10 min.)

  1. Snij het vlees in medaillons van 3 à 4 cm dik. Strijk een ovenschotel in met 1 eetl. olijfolie.
  2. Snipper de peterselie en het basilicum fijn (u hebt 4 eetl. nodig). Meng de kruiden met de rest van de olijfolie.
  3. Leg het vlees in de met olijfolie ingestreken ovenschotel en besmeer met het kruidenmengsel. Dek af en zet koel weg.
  4. Verdeel de minitrostomaatjes in trosjes van 3 en schik in een ovenschaal. Kruid met zeezout en peper. Besprenkel de tomaten met wat olijfolie. Snij de paprika’s in 2 en verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten. Snij in repen van ± 3 cm. Laat er een stukje steel aan ter versiering.
  5. Giet de kalfsfond in een steelpan en laat 3 min. koken op een hevig vuur. Voeg de mascarpone en de paprikatapenade toe. Meng goed en zet koel weg.

Op het moment zelf (20 min.)

  1. Schuif de schotel met vlees ± 20 min. in een op 250 °C voorverwarmde oven.
  2. Zet de schotel met de tomaatjes de laatste 10 min. bij het vlees in de oven.
  3. Verhit de rest van de olijfolie in een brede pan en laat de paprikarepen afgedekt gaar worden gedurende ± 7 min. op een zacht vuur. Schep af en toe om. Kruid met peper en zout.
  4. Breng de peperonisaus aan de kook. Laat even inkoken en bind eventueel met instantsausbinder. Voeg naar smaak nog wat tapenade, peper en zout toe.
Afwerking

Snij de medaillons in repen van 2 à 3 cm en schik er 3 op elk bord. Giet er wat saus rond en serveer met een trosje minitomaten en de paprikarepen. Versier met 1 blaadje basilicum of 1 takje peterselie. Serveer met kroketjes, puree of krielaardappelen.

Begeleidende Wijn

Villa Sopita D.O.C.G. Chianti Italië

Voedingswaarde
Prijs per persoon: €5