Bezoek ook onze hoofdsite

Colruyt

preiflapjes preiflapjes

Preiflapjes

 
Aantal personen: ± 12 hapjes
Bereiding
  1. Snij 1 of 2 lange bladeren van 1 prei in de lengte in linten van 3 mm breed en laat 1 min. koken in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water. Dep goed droog. Snij de rest van de prei in flinterdunne reepjes. Snij 3 vellen brickdeeg (Croustipate) elk in 4 gelijke driehoeken en strijk in met 2 eetl. olijfolie.
  2. Verhit 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de preireepjes gedurende 10 min. Kruid naar smaak met cayennepeper, peper en zout. Haal de pan van het vuur en voeg 100 g gekookte hamreepjes en 50 g geraspte kaas (Comté) toe. Meng goed.
  3. Verdeel over de brickdriehoeken. Vouw dicht en bind er een preilint rond. Schik de flapjes in een ovenschotel en schuif in een op 200 °C voorverwarmde oven gedurende 10 min.
  4. Serveer in een aperitiefschaaltje.