Bezoek ook onze hoofdsite

Colruyt

bospaddenstoelensoep bospaddenstoelensoep

Soepje van bospaddenstoelen

  
Aantal personen: 4
Ingrediënten
Voorbereiding
Bereiding
  1. Smelt 1 eetl. boter in een grote kookpot en bak de bospaddenstoelen gedurende 2 min. op een hevig vuur. Zet opzij.
  2. Smelt opnieuw 2 eetl. boter in dezelfde kookpot en bak de uien glazig. Voeg de aardappelblokjes en de preiringetjes toe en bestrooi met de bloem. Roer goed om.
  3. Overgiet met de groentebouillon en laat 25 min. koken. Mix alles tot een gladde soep. Kruid met saffraan, peper en zout.
  4. Voeg 2 dl van het weekwater van de bospaddenstoelen (niet het bezinksel) toe en de paddenstoelen zelf. Laat alles even opwarmen.
Afwerking

Verdeel de soep over de borden en lepel een koffiel. van het mascarponemengsel in het midden van elk bord.

Voedingswaarde
Prijs per persoon: €1,4