Bezoek ook onze hoofdsite

Colruyt

Provençaalse tomaat-auberginesoep Provençaalse tomaat-auberginesoep

Provençaalse tomaat-auberginesoep

  
Aantal personen: 4
Ingrediënten

Voor de bruschetta:

Voorbereiding
Bereiding
  1. Smelt 1 eetl. boter in een grote kookpot. Stoof er gedurende 3 min. de fijngesnipperde ui en het teentje knoflook in samen met de stukjes paprika. Niet laten kleuren.
  2. Voeg de uitgelekte stukjes aubergine toe en roer goed om.
  3. Bestrooi met 1 afgestreken eetl. bloem en meng met een houten lepel.
  4. Voeg de gepelde tomaten toe samen met 1 L groentebouillon.
  5. Voeg de geplette korianderbolletjes toe samen met het takje tijm en de 2 laurierblaadjes. Breng op smaak met peper en een weinig zout (de aubergine werd immers al gezouten).
  6. Breng al roerend aan de kook, dek af en laat 30 min. garen.
  7. Verwijder de laurierblaadjes en mix de soep fijn. Leng eventueel aan met wat water en breng opnieuw aan de kook.
  8. Maak de bruschetta klaar: strijk de sneetjes stokbrood of ciabatta in met 2 eetl. olijfolie en leg er een schijfje tomaat op. Kruid naar smaak met peper en zout en bedek met mozzarella. Bak ± 10 min. in de voorverwarmde oven (190 °C).
Afwerking

Giet de hete soep in kommetjes en doe er naar smaak enkele druppeltjes tabasco bij. Dien op met bruschetta.

Tip

Variant

Voedingswaarde
Prijs per persoon: €0,7

Uit: Lekker Soep, blz. 26