Bezoek ook onze hoofdsite

Colruyt

pompoensoep pompoensoep

Pompoensoep met kruidenkorstjes

  
Aantal personen: 4 à 6
Ingrediënten

Voor de kruidenkorstjes:

Voorbereiding
Bereiding
  1. Bak de fijngesnipperde ui 1 min. in 1 eetl. olijfolie. Voeg de blokjes pompoen en knolselder, het laurierblad, de halve ui met de kruidnagel, de blokjes paprika, 1/2 koffiel. tijm, 1/2 koffiel. basilicum, 1 mespunt cayennepeper, het bouil-lonblokje en 7 dl water toe. Dek af en laat 12 min. sudderen op een zacht vuur.
  2. Verwijder de ui met de kruid-nagel en het laurierblad.
  3. Mix de soep fijn en voeg 1 à 2 dl melk toe (eventueel iets meer, naar smaak). Kruid met peper en zout en warm - indien nodig - nog even terug op.
  4. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag. Voeg de dobbelsteentjes brood toe en roer ze snel om zodat ze allemaal wat olie opslorpen. Roerbak ze goudbruin in 3 min. Kruid met 1/2 koffiel. tijm, 1/2 koffiel. paprika, 1/2 koffiel. basilicum en bak nog 1 min. terwijl u blijft roeren. Bestrooi de korstjes met peper en zout.
Afwerking

Bestrooi de soep met wat fijngehakte peterselie en serveer met de kruidenkorstjes.

Voedingswaarde
Prijs per persoon: €1,5

Uit: 'Lekker Soep', p. 5