Bezoek ook onze hoofdsite

Colruyt

oesters met champagnesaus oesters met champagnesaus

Gegratineerde oesters met champagnesaus

Aantal personen: 4  
Ingrediënten
Voorbereiding
Bereiding
  1. Breng het vocht van de oesters samen met de champagne en de sjalot aan de kook.
  2. Dompel de oesters 1 min. onder in het kokende vocht en zet opzij. Laat het vocht bijna volledig inkoken.
  3. Voeg de room toe aan het vocht en breng op smaak met citroensap en versgemalen peper. Laat opnieuw inkoken tot u nog 1/3 van het vocht overhoudt.
  4. Verhit 1 eetl. olijfolie in een steelpan en bak het knoflook 1 à 2 min. Verwijder het uit de pan en voeg de spinazie toe. Laat 2 min. slinken en kruid met peper en zout. Verdeel de spinazie over 4 oesterschelpen.
  5. Verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie en bak de champignons kort en krachtig gedurende 2 min. Kruid met peper en zout. Verdeel ze over 4 andere schelpen.
  6. Verdeel de tomatenblokjes over de overige schelpen.
  7. Leg een oester op alle schelpen en lepel er wat saus over, zodat de oester bedekt is. Strooi wat grof zeezout op een ovenplaat en plaats er de schelpen op. Zet even onder de grill tot ze lichtjes bruin kleuren.
Afwerking

Verdeel 3 verschillende oesters op een bord en serveer onmiddellijk.

Tip

Liefhebbers kunnen wat parmezaan op de oesters strooien.

Begeleidende Wijn

Marquis De Villon, champagne brut

Voedingswaarde
Prijs per persoon: €8,1