Bezoek ook onze hoofdsite

Colruyt

Scampi's in 't groen Scampi's in 't groen

Ovenschoteltjes van scampi's in 't groen

Aantal personen: 4
  
Ingrediënten

Voor de rucolapesto:

Voorbereiding
Bereiding

Kan enkele uren vooraf (10 min.)

  1. Rooster de dennenpitten lichtjes in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Laat afkoelen.
  2. Bereid de rucolapesto: mix de rucola, het halve knoflookteentje en de dennenpitten fijn samen met de notenolie (gebruik een keukenrobot of een staafmixer).
  3. Voeg de parmezaan toe en mix tot een smeuïge pasta. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Giet 1 eetl. olijfolie in 4 kleine ovenschaaltjes. Knijp de ontdooide spinazie uit om het meeste vocht te verwijderen. Schik telkens 2 bolletjes in elk ovenschaaltje. Verdeel er 2 eetl. room over per schaaltje en kruid met peper en zout.
  5. Leg per schaaltje 5 scampi's boven op de spinazie en verdeel er de rucolapesto over.

Op het moment zelf (25 min. in de oven)

  1. Dek af met aluminiumfolie en zet in een op 180 °C voorverwarmde oven gedurende 25 min.
Afwerking

Versier met wat schilfers Grana Padano en dien onmiddellijk op met stokbrood.

Tip

Variant
Vervang de rucola gerust door platte peterselie of koriander (als u graag een meer uitgesproken smaak hebt).

Begeleidende Wijn

Mâcon-Villages A.C., Grande Réserve, Cave de Viré

Voedingswaarde
Prijs per persoon: €4,19