Aantal personen: 4
Ingrediënten
- 350 g fijngehakte quorn (versmarkt of diepvries)
- 1 gele paprika
- 1 rode paprika
- 1 groene paprika
- 8 tomaten
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 400 g rode bonen (blik)
- 350 g maiskolfjes (bokaal)
- 1 klontje suiker
- 2 eetl. olijfolie
- 1 eetl. sojasaus
- 1 eetl. balsamicoazijn
- 1 koffiel. tomatenpuree
- 6 takjes vers basilicum
- Topaz-kruiden:
- 1 koffiel. paprikapoeder
- 1 koffiel. komijn
- 1/2 koffiel. kaneel
- 1 koffiel. basilicum
- 1 mespunt cayennepeper
- peper en zout
Bijgerecht: tarwegraantjes
Voorbereiding
- Snipper de ui, het knoflook en het basilicum fijn.
- Snij de tomaten in blokjes (pel ze indien u dat wenst).
- Laat de maïs en de bonen goed uitlekken.
- Verwijder de pitten en witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij in blokjes.
Bereiding
- Verhit de olijfolie en bak de ui al roerend glazig in de wok.
- Voeg het knoflook en de paprikablokjes toe. Kruid met het paprikapoeder, de komijn, de kaneel, het gedroogde basilicum en roerbak gedurende 2 min.
- Voeg er de tomatenblokjes aan toe met de tomatenpuree, 1 dl water, het quorngehakt, de sojasaus en het suikerklontje. Laat 10 min. afgedekt sudderen.
- Roer er de maïskolfjes en rode bonen onder en laat opnieuw 5 min. sudderen.
- Kruid naar smaak met cayennepeper, peper en zout en roer er de balsamicoazijn onder.
Afwerking
Verdeel de quornchili over de borden, bestrooi met het verse basilicum en serveer met voorgekookte tarwegraantjes.
Tip
Gebruik 700 g tomatenblokjes en 300 g paprikareepjes uit de diepvries.
Begeleidende Wijn
- Gris de Gris, Bisson, Vin de Pays d’Oc
Droge, fruitige rosé uit Zuid-Frankrijk. De benaming ‘Gris de Gris’ duidt op een roséwijn met een pastelroze kleur.
- Waratah Shiraz, Australië
Pittige rode wijn met mooie aroma’s van zwart fruit en kruiden. Ronde, rijke en kruidige smaak.
Voedingswaarde
- Energie634 kcal
- Eiwitten35,6 g
- Vetten10,1 g
- Koolhydraten 98,7 g
Prijs per persoon: €3,1
Uit: Lekkere gezinskeuken, blz. 58