Aantal personen: 4
Ingrediënten
- 200 g tofu
- 500 g linguine
- 200 g kerstomaten
- 1 plantje rucola
- 150 g parmezaan (in blok)
- 150 g dennenpitten
- 3 teentjes knoflook
- 10 eetl. olijfolie
- 3 plantjes basilicum
- 1 koffiel. paprikapoeder (Topaz)
- peper en zout
Voorbereiding
- Dep de tofu droog en snij in reepjes. Meng met het paprikapoeder, 2 teentjes geperste look en 2 eetl. olijfolie. Kruid met peper en zout.
- Bak 4 eetl. dennenpitten goudbruin zonder vetstof in een pan met antiaanbaklaag.
- Snij 50 g van de parmezaan in schilfers. Rasp de overige 100 g fijn.
- Snij de kerstomaatjes in vier.
- Snipper de rucola grof.
- Maak de pesto: snipper de basilicumblaadjes grof en doe ze in een hoge beker, samen met de ongebakken dennenpitten. Mix zeer fijn. Voeg 6 eetl. olijfolie toe, 1 teentje geperste knoflook, de fijngeraspte parmezaan, peper en zout. Mix tot een smeuïge pasta.
Bereiding
- Kook de linguine gaar in 5 L lichtgezouten water (kooktijd zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.
- Verhit 2 eetl. olijfolie in de wok en roerbak de gemarineerde tofureepjes (met marinade) tot ze goudbruin en lichtjes krokant zijn.
- Schep de pesto onder de linguine en strooi er de tofu, de goudbruin gebakken dennenpitten, de rucola en de kerstomaatjes over.
Afwerking
Werk af met de schilfers parmezaan.
Tip
De pesto kan u gerust al de dag vooraf maken
Begeleidende Wijn
Villa Sopita, D.O.C. Valpolicella, Italië
Italiaanse rode wijn uit de streek van Verona (Noord-Italië). Bezit een aangenaam fris en fruitig boeket. Ook de smaak is licht en fruitig.
Prijs per persoon: €5,8
Uit: Smakelijk! 3, p. 281