Bezoek ook onze hoofdsite

Colruyt

schelvis met groen mosterdkorstje schelvis met groen mosterdkorstje

Schelvis met groen mosterdkorstje en groentetaartjes - Hoofdgerecht

  
Aantal personen: 4
Ingrediënten

Voor het mosterdkorstje:

Voorbereiding
Bereiding

Enkele uren vooraf (20 min.)

  1. Strijk de vellen brickdeeg in met 1 eetl. olijfolie en leg ze op elkaar. Snij er 4 cirkels (ø 8 à 10 cm) uit en schik op een bakplaat. Leg een tweede bakplaat of een ovenschotel op de cirkels, zodat ze niet zwellen. Schuif 10 min. in een op 150 °C voorverwarmde oven. Zet opzij.
  2. Verhit 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de courgetteschijfjes langs beide zijden. Kruid met peper en zout. Laat uitlekken op keukenpapier.
  3. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en stoof de diepgevroren tomatenblokjes en de helft van het fijngesneden knoflook tot al het vocht verdampt is. Kruid met peper en zout.
  4. Verdeel die tomatensaus over de cirkels. Schik er de courgetteschijfjes dakpansgewijs op. Bestrooi met basilicum en geraspte kaas.
  5. Giet 2 eetl. olijfolie in een ovenschotel en schik er de filets in. Bestrijk met het mengsel van mosterd en kruiden.

Op het moment zelf (5 min. + 35 min. in de oven)

  1. Plaats de visschotel in een op 190 °C voorverwarmde oven gedurende ± 35 min.
  2. Zet de grill aan en plaats de groentetaartjes bij de schelvis voor de laatste 5 min. van de baktijd tot u een mooi goudgeel korstje krijgt.
  3. Neem de schelvisfilets voorzichtig uit de schotel en hou warm.
  4. Voeg de gemixte tomaten, de rest van het knoflook en de xeresazijn toe aan het kookvocht van de vis en roer om. Zo krijgt u een lauwe vinaigrette.
Afwerking
Begeleidende Wijn
Voedingswaarde
Prijs per persoon: €4,3