Bezoek ook onze hoofdsite

Colruyt

schelvis met coulis van dille en limoenwortelen schelvis met coulis van dille en limoenwortelen

Schelvis met coulis van dille en limoenwortelen

  
Aantal personen: 4
Ingrediënten
Voorbereiding
Bereiding
  1. Schik de diepgevroren schelvisfilets in een ovenschaal. Overgiet de vis met 1/2 dl olijfolie, kruid met Provençaalse kruiden, peper en zout en bedek met de schijfjes citroen. Schuif de schotel gedurende ± 35 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.
  2. Smelt ondertussen 2 eetl. boter in een steelpan. Voeg de wortelen met het limoensap toe en 1 dl water. Laat gedurende 20 min. afgedekt sudderen. Kruid met peper en zout.
  3. Kook de aardappelblokjes samen met de courgetteblokjes gaar in lichtgezouten water gedurende ± 15 min. Giet de groenten af en plet ze tot een puree. Voeg 3 eetl. boter toe en kruid met nootmuskaat, peper en zout.
Afwerking

Schik een bedje wortelen op elk bord en leg er een schelvisfilet bovenop. Versier met een streepje dillecoulis en bestrooi met de garnalen. Serveer met de courgette-aardappelpuree en enkele takjes dille.

Begeleidende Wijn

Pinot Gris Cuvée Réserve, A.C. Alsace, Caves de Bennwihr

Voedingswaarde
Prijs per persoon: €4,3