Bezoek ook onze hoofdsite
Zalm met broccoliflan en kappertjessaus - Hoofdgerecht
Aantal personen: 4
Ingrediënten
- 4 Atlantische zalmhaasjes of -steaks (diepvries, Kelvin)
- 1 broccoli
- 1 onbehandelde citroen
- 8 gedroogde tomaatjes
- 2 dl lichte room
- 150 g + 1 eetl. boter
- 4 eieren
- 2 dl visbouillon (1/3 blokje opgelost in 2 dl heet water)
- 6 eetl. uitgelekte kappertjes
- 1/2 plantje bieslook
- 6 takjes verse dragon (of 1 koffiel. dragon, Topaz)
- Topaz-kruiden:
- Provençaalse mix (molen)
- 1 koffiel. paprikapoeder
- 1 mespunt cayennepeper
- peper en zout
Voorbereiding
- Snipper het bieslook en de dragon fijn.
- Klop de eieren met de lichte room en roer er het paprikapoeder, de dragon, de gedroogde tomaatjes en de helft van het bieslook onder.
- Kruid met peper en zout.
- Verdeel de broccoliroosjes over kleine beboterde schaaltjes (u kan ook een grote schotel gebruiken).
- Verdeel er het eimengsel over.
- Rasp de schil van de citroen en pers de citroen uit.
Bereiding
- Schik de diepgevroren zalm in een ovenschaal, kruid met enkele draaien van de Provençaalse kruidenmolen en giet er de visbouillon over.
- Schuif in een op 200 °C voorverwarmde oven gedurende 25 à 35 min. (afhankelijk van de dikte van de vis).
- Schuif ook de kleine schaaltjes in de oven gedurende 15 min. (als u een grote schaal gebruikt, laat ze dan 20 à 25 min. in de oven).
- Smelt de boter zachtjes in een steelpan, voeg de kappertjes toe, het citroenraspsel en de andere helft van het bieslook. Kruid met peper, zout, cayennepeper en besprenkel met citroensap.
Afwerking
- Schik de vis op de borden en overgiet met wat kappertjessaus.
- Geef er een portie broccoliflan bij en serveer met aardappelpuree of stokbrood.
Begeleidende Wijn
- Viré-Clessé A.C., Vieilles Vignes, Cave de Viré
- Casa Mayor, Chardonnay Old Vines, Chili
Voedingswaarde
- 831 kcal
- 37,8 g eiwitten
- 73,1 g vetten
- 6,4 g koolhydraten
Prijs per persoon: €3,6